Stiftelsen Aptitum Akademi Saxå Bruk

. .

Tillgångar 3 539 000,00 kr  Stiftelsen har till övergripande syfte att sprida kunskap om nordisk och svensk gastronomi/måltidskunskap till mänsklighetens gagn och utveckla gastronomi/måltidskunskap som en konstart på ett för mänskliga sinnen angenämt sätt, med betoning på hantverksskicklighet, innovativt skapande, sensorik och hållbarhet. Stiftelsen ska härvid långsiktigt och varaktigt, direkt eller indirekt, främja utbildning och forskning inom området gastronomi/måltidskunskap, verka för bildning inom området samt förvalta och utveckla det europeiska kulturhistoriska och gastronomiska arvet. Stiftelsen ska främja sitt ändamål med Saxå Bruk i Värmland som utgångspunkt för verksamheten och ska ha som målsättning att utveckla detta till en destination där gastronomi/måltidskunskap är i fokus – Ett centrum och ett hem för svensk gastronomi/måltidskunskap. Med begreppet gastronomi avses mötet mellan konsumentens sinnen och tidigare erfarenheter, kunskaper och minnen av måltidsupplevelser. Sinnen möter minnen, vilket är grunden för utveckling av gastronomiska innovationer.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait
Stiftelsen lungkliniken i Umeå forskningsfond
Stiftelsen Folke Deurells minnesfond